Veilig Vliegen met de Mavic Mini

Ben je een aaspiloot of zelfs een gloednieuwe piloot die net een mooie nieuwe DJI Mavic Mini Drone heeft gekregen en niet kan wachten om veilig te vliegen? Ja, je bent? Geweldig, je vraagt je misschien af welke overeenkomst jullie beiden hebben, een van jullie is een veteranenpiloot met duizenden uren vliegtijd onder je gordel en de ander nog steeds met hun trainingsvleugels aan. Nou, jullie kunnen allebei nog steeds een “oeps” moment hebben tijdens een vlucht die kan leiden tot een ongelukkige drone mishandeling. Dus, om u te helpen om eventuele ongelukken te voorkomen zijn er een aantal pre-vlucht en na-landing drone veiligheidstips die kunnen helpen om veel potentiële problemen voor de ervaren piloten te minimaliseren en het zelfvertrouwen van de beginner te vergroten!

Veilig Vliegen

Deze 10 tips voor veilig vliegen klinken misschien eenvoudig, maar het niet opletten kan leiden tot een gemakkelijk te vermijden crash. Ze nemen praktisch geen tijd om te volgen, maar zijn onbetaalbaar, dus doe uzelf een plezier en houd deze 10 veiligheidstips in gedachten wanneer u met uw drone vliegt.

Pre-Vlucht Tips voor Veilig Vliegen

Kies de juiste omgeving

Open omgevingen met minimale radio storingen zijn de beste opties. De juiste omgeving kiezen, zal de kansen om te crashen met je Mavic Mini significant verminderen.

Mavic Mini Omgeving

Gebruik volledig opgeladen batterijen

Het is aanbevolen om een volledig opgeladen batterij te gebruiken. Indien een batterij een lange tijd niet gebruikt is, zal de performantie van de batterij dalen.

Controleer de propellers

Propellers creëren drijfkracht om de drone te laten vliegen, het is cruciaal om te controleren of propellers deuken, barsten of vuiligheid op hun hebben.

Kalibreer het kompas

Het kompas bepaalt de oriëntatie van de vlucht. Kalibreren van het kompas is belangrijk voor de veiligheid.

Zet de controller eerst aan

Zet eerst de controller aan voordat je de Mavic Mini aanzet. Dit verzekerd dat de drone altijd onder controle is.

Na-Landing Tips voor Veilig Vliegen

Schakel eerst de drone uit

Direct na het landen, schakel je best de drone uit en vervolgens de controller. Dit zorgt er voor dat de drone altijd onder controle is totdat je het uitschakelt.

Laad de batterij niet meteen op

Na een vlucht, is de temperatuur hoog. De Intelligente Vlucht Batterij heeft een temperatuur sensor en zal enkel opladen wanneer de temperatuur van de drone tussen 0 graden en 40 graden Celsius is.

Verwijder de propellers na een vlucht

Na een vlucht, is het aanbevolen om de propellers te verwijderen en veilig op te bergen. Zo voorkom je schade tijdens het dragen van de drone in een tas.

Mavic Mini Propellers

Bevestig de gimbal klem

Na het uitzetten van je toestel, kan je het best de gimbal klem terug bevestigen aan de Mavic Mini. Dit helpt met het voorkomen van schade aan de gimbal.

Bewaar de Mavic Mini Veilig

Bewaar de Mavic Mini in een veilige plaats dat droog, koel en magneten-vrij is om schade te voorkomen.

Tot Slot

Het volgen van deze drone-veiligheidstips zal u helpen om een veilige vlucht te garanderen. Het kan in het begin moeilijk zijn om ze allemaal in gedachten te houden, maar ze zullen een grote hulp voor u zijn om uzelf en uw uitrusting veilig te houden. Alle dronepiloten zullen baat hebben bij het onthouden van deze veiligheidstips.

Als u deze checklist nuttig vindt, deel hem dan met andere piloten.

Veilig vliegen!

Geef een reactie