Reis Tips voor de Mavic Mini

Ik heb wat gereisd en ook een paar drone tutorials op Youtube gepost. En dus wil ik je meer dan een paar reis tips geven over hoe je kunt genieten van het vliegen en schieten met je Mavic Mini of andere drones, terwijl je hopelijk het verlies van een drone in het buitenland kunt beperken! Ik zal proberen elk punt zo lichtvaardig, eenvoudig en beknopt mogelijk te maken om een massieve muur van tekst te vermijden. Overal staan een paar links die de inhoud hopelijk beter verteerbaar zullen maken. Ik hoop dat je de reis tips nuttig vindt voor je volgende reis, of je nu een beginner bent of een pro.

Mavic Mini Compact
Mavic Mini op Reis

Reis Tips Fase 1: Voorbereiding

A. Oefenen en voorbereiden van die bewegingen

Voor videomakers (zoals ik) is het leuk om een lijst met filmische bewegingen in gedachten te hebben. Dit bespaart u de batterij en u kunt meerdere takes efficiënter doen. Voor zowel foto’s als video’s is compositie zeker belangrijk! Als je geïnteresseerd bent, heb ik een Full Tutorial Video gemaakt met 71 Cinematic Drone Moves met een Excel Spreadsheet versie. Meesterschap van je drone zal een lange weg komen als je meer reist.

B. Pak een tas, Travel Light!

Ja, ja, ik weet dat je 40 accessoires voor je drone hebt gekocht, maar reizen gaat gepaard met een activiteit die WALKING heet en veel ervan! Ik kan me geen assistenten veroorloven om spullen te dragen, dus ik concentreer me op dingen die ik echt nodig heb. Ik zorg ervoor dat ze in mijn tas passen en dat ik ze urenlang kan dragen als dat nodig is. Wat essentiële spullen imo – drone accu koffers (voor de veiligheid en luchthavens), opslag voor uw bestanden, en reservekabels / rekwisieten. DJI raadt 5 Bags & Cases voor de Mavic aan, afhankelijk van uw huidige gebruiksaanwijzing. Ik heb persoonlijk 23 Awesome Mavic-accessoires met een rugzak. Drone trackingapparaten helpen ook om je wat rust te geven, maar op dit moment kan het moeilijk zijn om uit te vinden welke perfect voor je werkt.

C. Lockers voor Beroemde Toeristische Plekken

Sommige grote attracties zoals Disneyland of toeristische thema/waterparken laten geen toegang toe voor drones, maar ze hebben meestal wel kluisjes net buiten zodat je kan betalen om je drone op te slaan. Het is goed om vooraf te informeren, zodat u ervoor kunt kiezen om uw drone in het hotel achter te laten voor die dag.

D. Onderzoek Drone Wetten en Batterij Richtlijnen

Hoe saai dit ook klinkt, we moeten wat wetgeving opzoeken, want elk land verschilt in de regelgeving voor drones. Gelukkig voor ons heeft DJI een vrij beknopte maar complete DJI Flying Reis Tips Page. Hier vindt u dronewetten, lokale beleidslinks, GEO-zones en zelfs batterijinstructies die handig zijn opgesteld om u te helpen bij het plannen van die droneveldreis! Sommige landen maken het ook makkelijker door ons een kaart te geven van waar we wel en niet kunnen vliegen, zoals de No-Fly-Zones kaart van Singapore. Houd er rekening mee dat andere plaatsen een vliegvergunning nodig hebben, terwijl bepaalde steden ook specifieke verordeningen hebben waar je gewoonweg nergens heen kunt vliegen! Vergeet bovendien niet om het LiPo-beleid van de luchtvaartmaatschappij te controleren met DJI Airline Baggage Battery Policies, waarbij je moet weten of handbagage of incheckbagage de voorkeur heeft en welke manier van opslag wordt aanbevolen. Tot slot is er ook de zeer nuttige FAA FAQ voor (Drone) batterijen bij een bezoek aan de VS.

E. Micro-Planning Your Shoot (Zon Richting, Weer, Menigte)

Het is ideaal om te plannen waar en wanneer je je drone gaat vliegen. De laatste keer dat ik keek, bewoog de zon nogal wat… en dus wil je geen foto’s maken van een koel gebouw met de zon er vlak achter. Je dronevluchtroute kan ook afhangen van welke dagen je een voorspelling hebt van regen/bliksem. Als je doordeweeks vliegt, heb je misschien minder mensen om je zorgen over te maken, maar dan wel meer auto’s op de weg als je een stadsomgeving fotografeert. Ik gebruik persoonlijk Google Earth of Google Maps om me hiermee te helpen.

Foto's gemaakt met de Mavic Mini
Mavic Mini op Reis in Rio de Janeiro

Reis Tips Fase 2: PRE-Pre-Vlucht

A. Laden!!!

Gouden reis tips. Bent u ooit naar de perfecte plek gereden met een perfect heldere hemel om te beseffen dat uw afstandsbediening niet is opgeladen? OCD kan hier behoorlijk nuttig zijn om er zeker van te zijn dat u uw drone, RC, bril en telefoon/tablet volledig heeft opgeladen. Houd er ook rekening mee dat sommige landen geen 3-lang stopcontact hebben (koop een omvormer of leen er een van uw hotel) en dat een paar afgelegen eilanden die ik ben geweest om nul elektriciteit te hebben. Stroombanken zijn een must voor deze reizen als uw back-up stroombron.

B. Snacks en Hydratatie

Stressing out over het crashen van je drone maakt je hongerig. Stressing out over uw familie willen laten je achter omdat je niet genageld dat perfecte schot / clip maakt je dorst. Ik raad het gebruik van alcohol niet aan voorafgaand aan een dronevlucht, maar eet en drink wanneer je maar kunt.

C. Wind- en weersverwachting

Omdat drones normaal gesproken naar buiten worden gevlogen, raad ik aan om een paar weerplaatsen te bekijken voordat u de kamer van uw resort verlaat. Sterke winden op verhoogde grond en oceaanstrand kunnen behoorlijk beangstigend zijn. DJI’s dronetechnologie is overmatig goed in het stabiliseren, maar we nemen allemaal liever minder risico’s, toch? Als je je drone hebt laten wegdrijven, weet je hoe het voelt! Lees meer over vliegen over water met de Mavic Mini.

Foto's gemaakt met de Mavic Mini
Mavic Mini op het Strand

D. B-Roll

Als je van vlogging houdt of de top Youtube vloggers hebt gezien, bevatten ze veel aanvullende beelden om de kijkers onder te dompelen in uw specifieke locatie. Dit is zowel resource-afhankelijk (laat uw echtgenoot u filmen, u hebt een extra camera of twee nodig) als tijdsafhankelijk (voorbereiding van de uitrusting en het opzetten van statieven/Ronin-stabilisatoren). Het kan echter voor een aantal geweldige verhaallijnen zorgen! Om voorbeelden te geven: maak foto’s van het verlaten van je kamer, het nemen van de transit en het uitstappen, het lopen naar de locatie van de drone, het opzetten en inschakelen van je drone, de eerste vlucht en het met de hand vangen van je drone. Als u geïnteresseerd bent, is Youtuber Peter McKinnon een meester in B-roll.

Reis Tips Fase 3: Werkelijke Pre-vlucht

A. Forceer het niet!

Drones mogen dan elke cent waard zijn, maar ze zijn nog steeds behoorlijk duur voor leken zoals wij. Je denkt misschien: “Ik kom nooit meer terug naar dit land, dus ik heb GEEN KEUZE, maar ik moet wel vliegen, ongeacht de omstandigheden”. Steden hebben veel interferentie, vooral als je drone dichter bij de grond is en je drone’s positioneringssystemen verknoeien. Voordat ik ga vliegen of zelfs als ik laag zweef, controleer ik altijd de stand van de IMU en de Kompassensoren op de DJI Go App. Mist kan ook je propellers doen bevriezen en er is ook zeer koud weer dat je accu’s doet bevriezen. Laat je drone dus nog een dag vliegen als de omstandigheden ongunstig zijn. Vergeet deze reis tips zeker niet! Lees meer over Vliegen in de Winter met de Mavic Mini.

Mavic Pro Vliegen Winter
Mavic Pro in het Winter

B. ND-filters en aanbevolen instellingen

Zonlicht zal bijna altijd onze belangrijkste lichtbron zijn en ND-filters zijn een must-have! Mijn beeldmateriaal voor ik wat kreeg ziet er nogal zenuwachtig uit en niet zo filmisch als ik had gehoopt. DJI heeft ook een vrij uitgebreide Drone Camera Settings Infographic voor het bellen in de perfecte opname om de bootlading van Youtube tutorials aan te vullen met de gebruikelijke video-instellingen (1/60 sluiter, 100-400 ISO, etc.) dus ik zal ze hier niet bespreken. Voor de dronebewegingsinstellingen gebruik ik deze snelle en eenvoudige handleiding en ik hoop dat u het ook nuttig vindt!

C. Veiligheid

Dit is één van de belangrijkste reis tips. Nu, dit zal helemaal geen legitieme gids zijn als ik het vreselijke “S”-woord niet zou noemen. Er zijn omstanders, vogels, gebouwen, takken, ballonnen, konijntjes en allerlei gekke dingen die we allemaal moeten overwegen voordat we opstijgen. Sommige mensen zijn over het algemeen nieuwsgierig naar drones – voel je vrij om je liefde voor drones met hen te delen! Ik heb kinderen over me heen laten zwermen als ik ze wat live beelden laat zien. Aan de andere kant, wees respectvol voor degenen die ongeïnteresseerd zijn. Wij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van iedereen en alles om ons heen en onze beestachtige drones.

Reis Tips Fase 4: Vliegen en schieten

A. Doe een 360!

Niet jij maar je drone, idioot! Ik stel voor om naar de hoogste legale hoogte te gaan en dan je drone in een volledige cirkel te gooien en alles te zien. Ik weet dat er een enorme wolkenkrabber of een theemeer voor je staat, maar je mist misschien een ander episch landschap vlak achter je. Als je een video van slechts één plek maakt, helpt 360 opnames de kijkers ook om zich beter te verdiepen in wat B-roll-achtige dingen en ze zullen zich niet vervelen met hetzelfde uitzicht.

B. Neem meerdere opnames

Geloof me, doe het gewoon. ‘S Nachts ga je liever door een paar dezelfde foto’s heen dan dat je denkt dat het de perfecte foto is, maar een foto met fotobommenwerpers is. Je tweede foto heeft misschien minder auto’s/verkeer op de weg of je eerste was niet echt goed gefocust. Probeer bij het filmen verschillende dronebewegingen te maken, want een van die bewegingen is misschien de beste keuze bij het bewerken van de foto’s. Wolken kunnen ook behoorlijk vervelend zijn, vooral voor kleinere drones met minder mogelijkheden voor weinig licht, dus neem een paar opnamen met verschillende instellingen. En als u de tijd hebt, probeer dan uw ND-filters voor en tussen de vluchten uit te wisselen als de zonwolken snel bewegen.

C. Waar kan ik van/naartoe vliegen? (Vliegbare Ruimtelimieten)

Reizen betekent dat je een enorme verscheidenheid aan “vliegende” ruimte hebt waar je het beste van kunt maken. Een zandstrand of een klif geeft je veel open ruimte om mee te spelen, dus beweeg je drone zo veel mogelijk in de richting (vooruit/achteruit/links/rechts). Voor strakker bewegende of vliegende gebieden kun je nog steeds filmisch fotograferen door verticaal te vliegen (omhoog/omlaag) of te zweven in combinatie met pan/kaak en wat cameragimbalbeweging.

D. Framing en details

Het inlijsten van een opname is cruciaal voor elke foto/video om boven de rest te staan. Bij het fotograferen van mensen en voertuigen wil je niet te hoog van de grond komen, omdat ze er dan uitzien als mieren en miniatuurspeelgoed. Een enorme tempel kan van veraf en symmetrisch in het midden van het frame worden gefotografeerd. Met fotografie kunnen portretfoto’s een enorme impact maken (mooi, maak geen portretfoto’s!). En wat de video betreft, een top-down opname zal er bijna altijd geweldig uitzien (zie SkyPixel)! Als je al een verhaal en volgorde in gedachten hebt, zal het inlijsten van elke scène zeker helpen om dat verhaal aan je kijkers te leveren. Leer indien mogelijk je foto’s en video’s te bewerken, zodat je artistiek kunt bijsnijden wanneer dat nodig is.

E. Denk aan Post-Productie

De meeste van de geweldige foto-/videocomponisten denken tijdens het vastleggen aan het bewerkingsstadium. Doe je een snelle montage van 40 clips voor een 10 seconden durende intro of slechts één lang landschap voor die 10 seconden met een titel? Gebruik je een langere luma-overgang tussen twee clips of zweep je snel van een zonovergoten naar een zonsondergangsschot? Welke fancy Photoshop/Lightroom-ing ga je doen als je eenmaal deze meerdere foto’s hebt gemaakt? Probeert u een Droneception-stuk uit? Als je hier aan denkt, bespaar je zowel tijd als opslagruimte op de lange termijn.

Drone Verzekering

Ja, het is een ding… en momenteel een heel vaag ding. Ja, het KAN je uit je eigen land dekken. Neem eerst contact op met uw verzekeringsmaatschappij voor alle specifieke details om u te helpen beslissen of u uw drone in die batcave moet vliegen of niet.

ULTIEME LAATSTE REIS TIPS!

Deze laatste reis tips kan ik niet achterlaten. Verkoop je drone niet als je geen geld meer hebt en je creditcard niet meer gebruikt kan worden tijdens het reizen. Zou u uw baby verkopen zodat u zich een reis naar huis kunt veroorloven? Ik zou het niet denken.

Bedankt voor het bekijken van de gids! Moge de wind in uw voordeel zijn!

Geef een reactie