Beheers Drone Fotografie met Licht

Net zoals licht betekenis geeft aan het leven, geeft belichting het leven aan de fotografie. In deze blogpost behandelen we zes eenvoudige lichttechnieken om je drone fotografie met Mavic Mini en andere DJI drones te verbeteren. Leer het beheersen van Licht voor de perfecte Drone Fotografie.

1. Silhouet | Verberg de Zon

Het creëren van een silhouet is een mooie manier om je drone fotografie te laten zien. Gebruik tegenlicht dat uw onderwerpen belicht om verbluffende silhouetten te creëren.

Silhoutte Mavic Mini
Silhoutte met de Mavic Mini

Een eenvoudige manier om dit soort opnamen te maken is door de zon direct achter het onderwerp te plaatsen. U kunt experimenteren met objecten die een interessant profiel hebben, zoals mensen, vogels en gebouwen.
kasteel met zonsondergang. Zoals je ziet in de voorbeelden, kan je met het beheersen van licht heer en meester worden in drone fotografie.

Silhoutte Castle Mavic Mini
Silhoutte van een Kasteel met een DJI Drone

2. Twee Uren | Goud en Blauw

Op verschillende uren van de dag wordt de horizon met veel verschillende kleuren versierd. Het gouden uur treedt op tijdens zonsopgang of zonsondergang, waarbij zachte lichttonen uw onderwerp verlichten. Dit is een uitstekend moment om een opname te maken van een opvallend landschap.

Golden Hour Mavic Mini
Golden Hour, Drone Fotografie met Mavic Mini

Blauw uur komt voor als de zon net onder de horizon staat, gekenmerkt door een rijke blauwe tint. Gebruik dit unieke tijdvenster om onderwerpen met kunstmatige lichtbronnen te benadrukken en een rustige sfeer toe te voegen aan uw foto’s.

Blue Hour Mavic Mini
Blue Hour, Mavic Mini

Alpenglow | Redirecting Light

Alpenglow is een van de meest interessante natuurverschijnselen, waarbij gericht licht door de atmosfeer gaat en een karakteristieke rode gloed produceert. Deze soort licht is een mooi natuurverschijnsel voor drone fotografie.

Alp Glow Mavic Mini
Alpenglow, Mavic Mini

Drones zijn uitstekend geschikt voor het vastleggen van alpenglow omdat ze kunnen schieten met een grote hoek, kleine opening, en op grote hoogte. Het enige wat u hoeft te doen is wachten tot het blauwe uur begint, uw camera op uw onderwerp richten en uit de buurt van direct zonlicht kijken. Alpenglow duurt ongeveer vijf tot tien minuten, dus houdt uw camera klaar om al uw opnamen vast te leggen.

Zorg er altijd voor dat uw onderwerp in direct zonlicht staat om dit soort foto’s te maken. Als u naast het water fotografeert met langere sluitertijden, gebruik dan een statief om uw opname stabiel te houden en verbluffende resultaten te verkrijgen.

4. Diepte | Fysieke Scheiding creëren

De belichting speelt een belangrijke rol bij het creëren van een gevoel van fysieke scheiding in je fotografie, wat het beeld boeiender kan maken.

Diepte Mavic Mini
Donker voorgrond met Licht achtergrond zorgt voor diepte

Verschillende lichtomstandigheden beïnvloeden de perceptie van de ruimte. Heldere verlichting kan worden gebruikt om uw onderwerp verder weg te laten lijken, terwijl donkerdere verlichting effectiever is voor objecten op de voorgrond. Experimenteer met verschillende lichteffecten om een gevoel van diepte te creëren in uw luchtfotografie.

5. Bewolking | Verspreiden van Licht met Wolken

Donkere luchten met een sterke bewolking zijn perfect voor het opvangen van zonnestralen.

Stralende Wolken Mavic Mini
Stralende Wolken tonen aan wat Licht doet voor Drone Fotografie, Mavic Mini

Je kunt ook zwart-witfoto’s maken om je fotografie dramatischer te maken. Pas tijdens het nabewerken de hoogtepunten en tinten aan om dit effect te bereiken.

Dramatisch Licht Drone Fotografie
Dramatisch Drone Fotografie met behulp van Licht

6. Water | Perfecte Reflecties

Licht werkt samen met water om eindeloze fotografische mogelijkheden te creëren. Pas de hoogte van uw drone aan om overbelichte opnamen te vermijden.

Water Reflectie Mavic Mini
Water Reflectie met de Mavic Mini

Als je de reflectie van een vast voorwerp wilt vastleggen, kun je proberen de hoogte van je drone te verlagen en de camera onder een lage hoek te plaatsen om de beste reflectie te vinden.

Stadsverlichting Mavic Mini
Reflectie van Stadsverlichting met Mavic Mini

Belichting van Drone Fotografie

Sommigen zeggen dat drone fotografie slechts een combinatie is van licht, schaduw en goede timing. Hoewel dit misschien niet het volledige beeld schetst, kan een goede licht techniek je drone fotografie transformeren van het gewone naar het buitengewone. Probeer deze zes belichtingstechnieken te gebruiken om je luchtfotografie tot leven te brengen.

Heb je nog geen drone? Hier kan je de beste prijzen vinden om een Mavic Mini te Kopen.

Geef een reactie