10 Tips voor Mavic Mini in de Winter

Het vliegen met winterdreunen kan soms een uitdaging zijn in extreme omstandigheden. Lage temperaturen kunnen van invloed zijn op de vliegprestaties en het weer kan onvoorspelbaar zijn. Het is mogelijk dat u tijdens de vlucht te maken krijgt met regen, mist of sneeuw. Dus hoe kun je een veilige vlucht hebben met je Mavic Mini en geweldige foto’s maken tijdens de wintermaanden? Hier zijn een aantal tips voor flits- en camera-instellingen waarmee u rekening moet houden wanneer u in de winter met uw Mavic Mini vliegt.

Winter Landschap Mavic Mini

Mavic Mini’s Batterij tijdens Winter

Zoals veel van de nieuwste draagbare apparaten gebruiken DJI-drones zoals de Mavic Mini Lithium Polymer (LiPo) batterijen. Koude temperaturen kunnen uw accu’s uit hun comfortzone halen, waardoor de chemische activiteit in de accu’s afneemt. Volg de onderstaande tips voor een veilige vlucht met uw Mavic Mini tijdens het winter:

 • Gebruik alleen volledig opgeladen batterijen.
 • Verwarm uw batterij voor op 20°C (68°F) of meer. U kunt de temperatuur van de batterij controleren in de DJI GO. Gebruik een batterijverwarmer als deze beschikbaar is voor uw product.
 • Blijf ongeveer een minuutje stationair met uw Mavic Mini om de batterij op te warmen.
 • Druk slechts voorzichtig op de bedieningssticks om te voorkomen dat de batterijspanning daalt.
 • Batterijen raken sneller leeg bij koude temperaturen. Controleer altijd de batterijstatus van uw drone tijdens de vlucht.

Omgeving van de Winter

Het verminderde zicht en de vochtigheid van sneeuw kunnen verborgen gevaren achter het fotograferen van spectaculaire winterlandschappen zijn. Het is essentieel om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen:

 • Controleer de weersomstandigheden voordat u met uw drone gaat vliegen. Vermijd sterke wind, regen en sneeuw.
 • Vlieg niet bij temperaturen onder 0°C (32°F).
 • Vermijd contact met sneeuw. Vocht kan de motoren beschadigen. Het wordt aanbevolen om een landingsplatform te gebruiken voor het opstijgen en landen van uw drone.
 • Zorg ervoor dat het GPS-signaal sterk is.
Mavic Winter
De Mavic Pro Winter

Blijf warm.

Ooit ervaren dat uw mobiele apparaat onverwacht afslaat van de kou? Zoals in het begin uitgelegd, kunnen koude temperaturen de levensduur van een LiPo batterij verkorten. Dus terwijl u goed voor uw intelligente vluchtaccu’s zorgt, vergeet u het best niet uw mobiele apparaat warm te houden. Bovendien, kijk uit voor bevriezing. Het bedienen van een afstandsbediening met verdoofde handen is gevaarlijk. Het is een goed idee om handschoenen te dragen als u in de wintermaanden buiten vliegt.

Camera-instellingen – Belichting en witbalans

Om de schoonheid van sneeuw vast te leggen, moet u de belichting en witbalans van de camera handmatig instellen. Opnemen in de automatische modus kan resulteren in donkere beelden. Dit komt omdat het belichtingssysteem van de camera soms sneeuw onderbelicht kan krijgen, wat door de helderheid van de camera wordt bedrogen. Door extra stops toe te voegen, worden uw foto’s iets overbelicht, maar krijgt u de juiste compensatie voor sneeuwopnamen. Ook moet je de witbalans overeenkomstig aanpassen om de juiste kleurbalans van het besneeuwde landschap te krijgen. Anders kan de sneeuw er grijs uitzien.

Mavic Pro Vliegen Winter
Mavic Pro Vliegend tijdens de Winter

Mavic Mini Opbergen in de Winter

Als uw drone lange tijd niet wordt gebruikt, kunnen zijn prestaties worden beïnvloed. Een goede opslag is de sleutel tot een veilige vlucht. Let op:

 • Laad en ontlaad de batterij eens in de drie maanden volledig op om de batterij gezond te houden.
 • Verwijder de propellers en bevestig de gimbal-klem bij het opbergen van uw Mavic Mini.
 • Bewaar uw drone op een droge, niet-magnetische plaats bij ongeveer 25°C (77°F).

Bekijk ook:

Geef een reactie