Mavic Mini Review

Op reis voor de Mavic Mini Review

Voor de review van de Mavic Mini nam ik DJI’s Mavic Mini drone mee voor een weeje weg op vakantie. Ik verbleef in een kleine bed and breakfast en gebruikte dat vaak als uitvalsbasis voor mijn activiteiten, terwijl ik een aantal vliegproeven deed.

Mijn tijd met de Mavic Mini spiegelt mijn tijd in een rustieke landschap. Verfrissend simpel en eenvoudig – iets waar ik graag aan vast zou willen zitten. Hier is waarom.

Foto's gemaakt met de Mavic Mini

Terug naar de basis

De Mavic Mini is het lichtste drone in de Mavic-lijn. Dit geldt niet alleen voor het gewicht, maar ook voor de eigenschappen en prijs. Het is de meest betaalbare, compacte drone in de familie.

Het grootste deel hiervan werd gedaan in naam van het gewicht. DJI heeft veel moeite gedaan om de Mavic Mini onder de 250 gram te krijgen omdat drones onder deze gewichtsgrens niet voor de vlucht bij de FAA geregistreerd hoeven te worden. In België mag je sowieso lager dan 15 meter vliegen zonder vergunning – wel moet je toestemming vragen van eigenaren van privéterreinen.

Er is een verschil tussen verblijven in een rustieke landschap voor een retraite, zoals ik deed, en reizen naar Japan. Japan is geweldig. Het is een prachtige plek om te bezoeken. Maar om er te komen moet je een dure 10 uur durende vlucht nemen met douanecontroles aan beide kanten. Vliegen met de Mavic is net zo eenvoudig als naar een bed & breakfast rijden.

Foto's gemaakt met de Mavic Mini

Dat gemak heeft echter zijn eigen problemen. DJI had een paar opvallende kenmerken uitgesneden die aanwezig waren in eerdere (en zwaardere) Mavic-drones.

De Mavic Mini is niet voorzien van een obstakelvermijdingssysteem. Het heeft ook geen DJI’s object tracking, gebarenherkenning en auto-follow modes – allemaal rekenintensieve taken die niet alleen een snellere processor met robuustere koeling vereisen.

Andere functies maken compromissen om de prijs te verlagen. De Mavic Mini heeft geen 4K-camera op de neus, maar heeft een maximale videoresolutie van 2,7K – wat meer dan genoeg is voor beginners. En u zult niet de Ocusync- of Lightbridge-transmissietechnologieën van DJI vinden bij deze drone. De drone vliegt in plaats daarvan met behulp van een goedkoper en iets minder betrouwbaar Wi-Fi gebaseerd systeem dat de drone gevoelig maakt voor interferentie.

Eenvoudig plezier

De Mavic is niet voor professionals. Toch is fantasie niet altijd nodig om een leuke tijd te hebben. Een weekendje weg is een goede tijd met een minimum aan gedoe. De Mavic bootst dat na. Het ontbreekt aan toeters en bellen, maar het is nog steeds leuk om te vliegen. Perfect voor beginners.

DJI heeft geen compromissen gesloten over de belangrijkste vliegprestaties van de Mavic Mini. Hij is net zo snel, stabiel en responsief in de lucht als zijn grotere en duurdere voorgangers. Het gekke lage gewicht lijkt geen probleem te zijn. Zelfs in winderige omstandigheden houdt deze drone de positie vast als een spartaan, en gaat alleen waar je hem met je joysticks beveelt.

Foto's gemaakt met de Mavic Mini

Hij heeft ook een verfrissend gestroomlijnd gevoel. Er zijn gewoon minder dingen om je zorgen over te maken. Zonder alle knoppen en externe menu-opties die de vluchtinterface vertroebelen, kunt u zich concentreren op de fundamenten van het vliegen en filmen.

Dit is minder een professioneel apparaat en meer een stuk speelgoed. Dat is prima. Zelfs geweldig. DJI maakt al een vloot van uitstekende high-end drones. De Mavic Mini voegt een toegankelijke optie toe die het bedrijf miste. Geweldig voor beginners dat zonder poespas willen vliegen en filmen met een makkelijke drone!

Gestroomlijnd

Eenvoudig is leuk voor een tijdje, maar er is een reden waarom een weekje weg slechts een week duurt. Uiteindelijk kan eenvoudig saai, repetitief en te vertrouwd worden. Dat probleem is voor professionals een kleine fout van de Mavic Mini.

Na een paar vluchten verlangde ik naar een aantal van de functies die standaard op DJI’s high-end drones zitten, zoals storingsvrij vliegen en het vermijden van hindernissen.

Het vermijden van hindernissen lijkt veel op een internetverbinding. Je hebt het niet nodig om te overleven, en het is niet al te moeilijk om een paar dagen zonder te gaan. Maar het maakt het leven gemakkelijker, en als je eenmaal gewend bent geraakt aan het hebben van het verbinding, maakt zijn afwezigheid u ongemakkelijk.

Voor een beginner dat graag wilt filmen op vakantie, is dit allemaal geen probleem.

Foto's gemaakt met de Mavic Mini

Onze mening – Mavic Mini Review

De Mavic Mini is een verfrissende drone. Het is verfrissend eenvoudig en heeft alles wat je nodig hebt om te overleven. De Mavic Mini mist veel van de moderne gemakken waar ik van hou. In het bijzonder, 4K video-opname en automatische obstakelvermijding. In ieder geval, is de Mavic Mini zeker een aanrader voor beginners dat graag wilt filmen op vakantie, tijdens speciale evenementen of simpel genoeg graag wilt vliegen met een makkelijke drone. De Mavic Mini doet wat het beloofd, vandaar verdient het een dikke 8,6/10. De eenvoudigheid, formaat en gemak zijn winnende factoren voor een drone voor beginners.

Mavic Mini

Wij geven de Mavic Mini een 8,6/10

Moet u het kopen?

Alleen als dit je eerste drone is of je op zoekt ben naar een eenvoudige drone. Als je jezelf niet kan vinden in onze Mavic Mini review kan je beter vasthouden aan duurdere DJI’s en opties met veel functies.

Bekijk zeker onze Mavic Mini Kopen pagina voor de voordeligste prijzen en alternatieven voor professionals.

Is er een beter alternatief?

Nee. Niet voor deze prijs, hoe dan ook. De Mavic Mini is zeker de beste drone die je kunt krijgen voor 400 euro. Ons review over de Mavic Mini bevestigt dit ook.

DJI’s Spark is iets goedkoper (330 euro op Bol.com) en heeft een voorwaartse sensor voor het vermijden van hindernissen, maar het is ook een belangrijke stap terug in termen van videomogelijkheden, bereik en levensduur van de batterij. Dus als de prijs je belangrijkste zorg is, zal Mavic Mini je nog steeds meer klappen voor je geld opleveren.

Als de camera voor jou het belangrijkst is, stel ik voor om te sparen en een Parrot Anafi of DJI’s Mavic Air te kopen. Voor €700, Parrot’s drone boten een unieke 4K HDR camera op een 180-graden gimbal die je de mogelijkheid geeft om te filmen naar boven. Helaas is hij, net als de Mavic Mini, niet uitgerust met enige vorm van obstakelvermijding.

Als je net als ik een drone wilt met zowel 4K video mogelijkheden als het vermijden van obstakels, dan is de beste optie DJI’s Mavic Air. Hij is iets groter dan de Mavic Mini, maar biedt bijna het dubbele van de videoresolutie en heeft een vooruit/achteruit/achteruit/neerwaarts vision-systeem waarmee je in elke omgeving superzeker kunt vliegen. Het enige nadeel is dat het twee keer zoveel kost (800 euro).