Blog

Reis Tips voor de Mavic Mini

Ik heb wat gereisd en ook een paar drone tutorials op Youtube gepost. En dus wil ik je meer dan een paar reis tips geven over hoe je kunt genieten van het vliegen en schieten met je Mavic Mini of andere drones, terwijl je hopelijk het verlies van een drone in het buitenland kunt beperken! Ik zal proberen elk punt zo lichtvaardig, eenvoudig en beknopt mogelijk te maken om een massieve muur van tekst te vermijden. Overal staan een paar links die de inhoud hopelijk beter verteerbaar zullen maken. Ik hoop dat je de reis tips nuttig vindt voor je volgende reis, of je nu een beginner bent of een pro.

Mavic Mini Compact
Mavic Mini op Reis

Reis Tips Fase 1: Voorbereiding

A. Oefenen en voorbereiden van die bewegingen

Voor videomakers (zoals ik) is het leuk om een lijst met filmische bewegingen in gedachten te hebben. Dit bespaart u de batterij en u kunt meerdere takes efficiënter doen. Voor zowel foto’s als video’s is compositie zeker belangrijk! Als je geïnteresseerd bent, heb ik een Full Tutorial Video gemaakt met 71 Cinematic Drone Moves met een Excel Spreadsheet versie. Meesterschap van je drone zal een lange weg komen als je meer reist.

B. Pak een tas, Travel Light!

Ja, ja, ik weet dat je 40 accessoires voor je drone hebt gekocht, maar reizen gaat gepaard met een activiteit die WALKING heet en veel ervan! Ik kan me geen assistenten veroorloven om spullen te dragen, dus ik concentreer me op dingen die ik echt nodig heb. Ik zorg ervoor dat ze in mijn tas passen en dat ik ze urenlang kan dragen als dat nodig is. Wat essentiële spullen imo – drone accu koffers (voor de veiligheid en luchthavens), opslag voor uw bestanden, en reservekabels / rekwisieten. DJI raadt 5 Bags & Cases voor de Mavic aan, afhankelijk van uw huidige gebruiksaanwijzing. Ik heb persoonlijk 23 Awesome Mavic-accessoires met een rugzak. Drone trackingapparaten helpen ook om je wat rust te geven, maar op dit moment kan het moeilijk zijn om uit te vinden welke perfect voor je werkt.

C. Lockers voor Beroemde Toeristische Plekken

Sommige grote attracties zoals Disneyland of toeristische thema/waterparken laten geen toegang toe voor drones, maar ze hebben meestal wel kluisjes net buiten zodat je kan betalen om je drone op te slaan. Het is goed om vooraf te informeren, zodat u ervoor kunt kiezen om uw drone in het hotel achter te laten voor die dag.

D. Onderzoek Drone Wetten en Batterij Richtlijnen

Hoe saai dit ook klinkt, we moeten wat wetgeving opzoeken, want elk land verschilt in de regelgeving voor drones. Gelukkig voor ons heeft DJI een vrij beknopte maar complete DJI Flying Reis Tips Page. Hier vindt u dronewetten, lokale beleidslinks, GEO-zones en zelfs batterijinstructies die handig zijn opgesteld om u te helpen bij het plannen van die droneveldreis! Sommige landen maken het ook makkelijker door ons een kaart te geven van waar we wel en niet kunnen vliegen, zoals de No-Fly-Zones kaart van Singapore. Houd er rekening mee dat andere plaatsen een vliegvergunning nodig hebben, terwijl bepaalde steden ook specifieke verordeningen hebben waar je gewoonweg nergens heen kunt vliegen! Vergeet bovendien niet om het LiPo-beleid van de luchtvaartmaatschappij te controleren met DJI Airline Baggage Battery Policies, waarbij je moet weten of handbagage of incheckbagage de voorkeur heeft en welke manier van opslag wordt aanbevolen. Tot slot is er ook de zeer nuttige FAA FAQ voor (Drone) batterijen bij een bezoek aan de VS.

E. Micro-Planning Your Shoot (Zon Richting, Weer, Menigte)

Het is ideaal om te plannen waar en wanneer je je drone gaat vliegen. De laatste keer dat ik keek, bewoog de zon nogal wat… en dus wil je geen foto’s maken van een koel gebouw met de zon er vlak achter. Je dronevluchtroute kan ook afhangen van welke dagen je een voorspelling hebt van regen/bliksem. Als je doordeweeks vliegt, heb je misschien minder mensen om je zorgen over te maken, maar dan wel meer auto’s op de weg als je een stadsomgeving fotografeert. Ik gebruik persoonlijk Google Earth of Google Maps om me hiermee te helpen.

Foto's gemaakt met de Mavic Mini
Mavic Mini op Reis in Rio de Janeiro

Reis Tips Fase 2: PRE-Pre-Vlucht

A. Laden!!!

Gouden reis tips. Bent u ooit naar de perfecte plek gereden met een perfect heldere hemel om te beseffen dat uw afstandsbediening niet is opgeladen? OCD kan hier behoorlijk nuttig zijn om er zeker van te zijn dat u uw drone, RC, bril en telefoon/tablet volledig heeft opgeladen. Houd er ook rekening mee dat sommige landen geen 3-lang stopcontact hebben (koop een omvormer of leen er een van uw hotel) en dat een paar afgelegen eilanden die ik ben geweest om nul elektriciteit te hebben. Stroombanken zijn een must voor deze reizen als uw back-up stroombron.

B. Snacks en Hydratatie

Stressing out over het crashen van je drone maakt je hongerig. Stressing out over uw familie willen laten je achter omdat je niet genageld dat perfecte schot / clip maakt je dorst. Ik raad het gebruik van alcohol niet aan voorafgaand aan een dronevlucht, maar eet en drink wanneer je maar kunt.

C. Wind- en weersverwachting

Omdat drones normaal gesproken naar buiten worden gevlogen, raad ik aan om een paar weerplaatsen te bekijken voordat u de kamer van uw resort verlaat. Sterke winden op verhoogde grond en oceaanstrand kunnen behoorlijk beangstigend zijn. DJI’s dronetechnologie is overmatig goed in het stabiliseren, maar we nemen allemaal liever minder risico’s, toch? Als je je drone hebt laten wegdrijven, weet je hoe het voelt! Lees meer over vliegen over water met de Mavic Mini.

Foto's gemaakt met de Mavic Mini
Mavic Mini op het Strand

D. B-Roll

Als je van vlogging houdt of de top Youtube vloggers hebt gezien, bevatten ze veel aanvullende beelden om de kijkers onder te dompelen in uw specifieke locatie. Dit is zowel resource-afhankelijk (laat uw echtgenoot u filmen, u hebt een extra camera of twee nodig) als tijdsafhankelijk (voorbereiding van de uitrusting en het opzetten van statieven/Ronin-stabilisatoren). Het kan echter voor een aantal geweldige verhaallijnen zorgen! Om voorbeelden te geven: maak foto’s van het verlaten van je kamer, het nemen van de transit en het uitstappen, het lopen naar de locatie van de drone, het opzetten en inschakelen van je drone, de eerste vlucht en het met de hand vangen van je drone. Als u geïnteresseerd bent, is Youtuber Peter McKinnon een meester in B-roll.

Reis Tips Fase 3: Werkelijke Pre-vlucht

A. Forceer het niet!

Drones mogen dan elke cent waard zijn, maar ze zijn nog steeds behoorlijk duur voor leken zoals wij. Je denkt misschien: “Ik kom nooit meer terug naar dit land, dus ik heb GEEN KEUZE, maar ik moet wel vliegen, ongeacht de omstandigheden”. Steden hebben veel interferentie, vooral als je drone dichter bij de grond is en je drone’s positioneringssystemen verknoeien. Voordat ik ga vliegen of zelfs als ik laag zweef, controleer ik altijd de stand van de IMU en de Kompassensoren op de DJI Go App. Mist kan ook je propellers doen bevriezen en er is ook zeer koud weer dat je accu’s doet bevriezen. Laat je drone dus nog een dag vliegen als de omstandigheden ongunstig zijn. Vergeet deze reis tips zeker niet! Lees meer over Vliegen in de Winter met de Mavic Mini.

Mavic Pro Vliegen Winter
Mavic Pro in het Winter

B. ND-filters en aanbevolen instellingen

Zonlicht zal bijna altijd onze belangrijkste lichtbron zijn en ND-filters zijn een must-have! Mijn beeldmateriaal voor ik wat kreeg ziet er nogal zenuwachtig uit en niet zo filmisch als ik had gehoopt. DJI heeft ook een vrij uitgebreide Drone Camera Settings Infographic voor het bellen in de perfecte opname om de bootlading van Youtube tutorials aan te vullen met de gebruikelijke video-instellingen (1/60 sluiter, 100-400 ISO, etc.) dus ik zal ze hier niet bespreken. Voor de dronebewegingsinstellingen gebruik ik deze snelle en eenvoudige handleiding en ik hoop dat u het ook nuttig vindt!

C. Veiligheid

Dit is één van de belangrijkste reis tips. Nu, dit zal helemaal geen legitieme gids zijn als ik het vreselijke “S”-woord niet zou noemen. Er zijn omstanders, vogels, gebouwen, takken, ballonnen, konijntjes en allerlei gekke dingen die we allemaal moeten overwegen voordat we opstijgen. Sommige mensen zijn over het algemeen nieuwsgierig naar drones – voel je vrij om je liefde voor drones met hen te delen! Ik heb kinderen over me heen laten zwermen als ik ze wat live beelden laat zien. Aan de andere kant, wees respectvol voor degenen die ongeïnteresseerd zijn. Wij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van iedereen en alles om ons heen en onze beestachtige drones.

Reis Tips Fase 4: Vliegen en schieten

A. Doe een 360!

Niet jij maar je drone, idioot! Ik stel voor om naar de hoogste legale hoogte te gaan en dan je drone in een volledige cirkel te gooien en alles te zien. Ik weet dat er een enorme wolkenkrabber of een theemeer voor je staat, maar je mist misschien een ander episch landschap vlak achter je. Als je een video van slechts één plek maakt, helpt 360 opnames de kijkers ook om zich beter te verdiepen in wat B-roll-achtige dingen en ze zullen zich niet vervelen met hetzelfde uitzicht.

B. Neem meerdere opnames

Geloof me, doe het gewoon. ‘S Nachts ga je liever door een paar dezelfde foto’s heen dan dat je denkt dat het de perfecte foto is, maar een foto met fotobommenwerpers is. Je tweede foto heeft misschien minder auto’s/verkeer op de weg of je eerste was niet echt goed gefocust. Probeer bij het filmen verschillende dronebewegingen te maken, want een van die bewegingen is misschien de beste keuze bij het bewerken van de foto’s. Wolken kunnen ook behoorlijk vervelend zijn, vooral voor kleinere drones met minder mogelijkheden voor weinig licht, dus neem een paar opnamen met verschillende instellingen. En als u de tijd hebt, probeer dan uw ND-filters voor en tussen de vluchten uit te wisselen als de zonwolken snel bewegen.

C. Waar kan ik van/naartoe vliegen? (Vliegbare Ruimtelimieten)

Reizen betekent dat je een enorme verscheidenheid aan “vliegende” ruimte hebt waar je het beste van kunt maken. Een zandstrand of een klif geeft je veel open ruimte om mee te spelen, dus beweeg je drone zo veel mogelijk in de richting (vooruit/achteruit/links/rechts). Voor strakker bewegende of vliegende gebieden kun je nog steeds filmisch fotograferen door verticaal te vliegen (omhoog/omlaag) of te zweven in combinatie met pan/kaak en wat cameragimbalbeweging.

D. Framing en details

Het inlijsten van een opname is cruciaal voor elke foto/video om boven de rest te staan. Bij het fotograferen van mensen en voertuigen wil je niet te hoog van de grond komen, omdat ze er dan uitzien als mieren en miniatuurspeelgoed. Een enorme tempel kan van veraf en symmetrisch in het midden van het frame worden gefotografeerd. Met fotografie kunnen portretfoto’s een enorme impact maken (mooi, maak geen portretfoto’s!). En wat de video betreft, een top-down opname zal er bijna altijd geweldig uitzien (zie SkyPixel)! Als je al een verhaal en volgorde in gedachten hebt, zal het inlijsten van elke scène zeker helpen om dat verhaal aan je kijkers te leveren. Leer indien mogelijk je foto’s en video’s te bewerken, zodat je artistiek kunt bijsnijden wanneer dat nodig is.

E. Denk aan Post-Productie

De meeste van de geweldige foto-/videocomponisten denken tijdens het vastleggen aan het bewerkingsstadium. Doe je een snelle montage van 40 clips voor een 10 seconden durende intro of slechts één lang landschap voor die 10 seconden met een titel? Gebruik je een langere luma-overgang tussen twee clips of zweep je snel van een zonovergoten naar een zonsondergangsschot? Welke fancy Photoshop/Lightroom-ing ga je doen als je eenmaal deze meerdere foto’s hebt gemaakt? Probeert u een Droneception-stuk uit? Als je hier aan denkt, bespaar je zowel tijd als opslagruimte op de lange termijn.

Drone Verzekering

Ja, het is een ding… en momenteel een heel vaag ding. Ja, het KAN je uit je eigen land dekken. Neem eerst contact op met uw verzekeringsmaatschappij voor alle specifieke details om u te helpen beslissen of u uw drone in die batcave moet vliegen of niet.

ULTIEME LAATSTE REIS TIPS!

Deze laatste reis tips kan ik niet achterlaten. Verkoop je drone niet als je geen geld meer hebt en je creditcard niet meer gebruikt kan worden tijdens het reizen. Zou u uw baby verkopen zodat u zich een reis naar huis kunt veroorloven? Ik zou het niet denken.

Bedankt voor het bekijken van de gids! Moge de wind in uw voordeel zijn!

Beheers Drone Fotografie met Licht

Net zoals licht betekenis geeft aan het leven, geeft belichting het leven aan de fotografie. In deze blogpost behandelen we zes eenvoudige lichttechnieken om je drone fotografie met Mavic Mini en andere DJI drones te verbeteren. Leer het beheersen van Licht voor de perfecte Drone Fotografie.

1. Silhouet | Verberg de Zon

Het creëren van een silhouet is een mooie manier om je drone fotografie te laten zien. Gebruik tegenlicht dat uw onderwerpen belicht om verbluffende silhouetten te creëren.

Silhoutte Mavic Mini
Silhoutte met de Mavic Mini

Een eenvoudige manier om dit soort opnamen te maken is door de zon direct achter het onderwerp te plaatsen. U kunt experimenteren met objecten die een interessant profiel hebben, zoals mensen, vogels en gebouwen.
kasteel met zonsondergang. Zoals je ziet in de voorbeelden, kan je met het beheersen van licht heer en meester worden in drone fotografie.

Silhoutte Castle Mavic Mini
Silhoutte van een Kasteel met een DJI Drone

2. Twee Uren | Goud en Blauw

Op verschillende uren van de dag wordt de horizon met veel verschillende kleuren versierd. Het gouden uur treedt op tijdens zonsopgang of zonsondergang, waarbij zachte lichttonen uw onderwerp verlichten. Dit is een uitstekend moment om een opname te maken van een opvallend landschap.

Golden Hour Mavic Mini
Golden Hour, Drone Fotografie met Mavic Mini

Blauw uur komt voor als de zon net onder de horizon staat, gekenmerkt door een rijke blauwe tint. Gebruik dit unieke tijdvenster om onderwerpen met kunstmatige lichtbronnen te benadrukken en een rustige sfeer toe te voegen aan uw foto’s.

Blue Hour Mavic Mini
Blue Hour, Mavic Mini

Alpenglow | Redirecting Light

Alpenglow is een van de meest interessante natuurverschijnselen, waarbij gericht licht door de atmosfeer gaat en een karakteristieke rode gloed produceert. Deze soort licht is een mooi natuurverschijnsel voor drone fotografie.

Alp Glow Mavic Mini
Alpenglow, Mavic Mini

Drones zijn uitstekend geschikt voor het vastleggen van alpenglow omdat ze kunnen schieten met een grote hoek, kleine opening, en op grote hoogte. Het enige wat u hoeft te doen is wachten tot het blauwe uur begint, uw camera op uw onderwerp richten en uit de buurt van direct zonlicht kijken. Alpenglow duurt ongeveer vijf tot tien minuten, dus houdt uw camera klaar om al uw opnamen vast te leggen.

Zorg er altijd voor dat uw onderwerp in direct zonlicht staat om dit soort foto’s te maken. Als u naast het water fotografeert met langere sluitertijden, gebruik dan een statief om uw opname stabiel te houden en verbluffende resultaten te verkrijgen.

4. Diepte | Fysieke Scheiding creëren

De belichting speelt een belangrijke rol bij het creëren van een gevoel van fysieke scheiding in je fotografie, wat het beeld boeiender kan maken.

Diepte Mavic Mini
Donker voorgrond met Licht achtergrond zorgt voor diepte

Verschillende lichtomstandigheden beïnvloeden de perceptie van de ruimte. Heldere verlichting kan worden gebruikt om uw onderwerp verder weg te laten lijken, terwijl donkerdere verlichting effectiever is voor objecten op de voorgrond. Experimenteer met verschillende lichteffecten om een gevoel van diepte te creëren in uw luchtfotografie.

5. Bewolking | Verspreiden van Licht met Wolken

Donkere luchten met een sterke bewolking zijn perfect voor het opvangen van zonnestralen.

Stralende Wolken Mavic Mini
Stralende Wolken tonen aan wat Licht doet voor Drone Fotografie, Mavic Mini

Je kunt ook zwart-witfoto’s maken om je fotografie dramatischer te maken. Pas tijdens het nabewerken de hoogtepunten en tinten aan om dit effect te bereiken.

Dramatisch Licht Drone Fotografie
Dramatisch Drone Fotografie met behulp van Licht

6. Water | Perfecte Reflecties

Licht werkt samen met water om eindeloze fotografische mogelijkheden te creëren. Pas de hoogte van uw drone aan om overbelichte opnamen te vermijden.

Water Reflectie Mavic Mini
Water Reflectie met de Mavic Mini

Als je de reflectie van een vast voorwerp wilt vastleggen, kun je proberen de hoogte van je drone te verlagen en de camera onder een lage hoek te plaatsen om de beste reflectie te vinden.

Stadsverlichting Mavic Mini
Reflectie van Stadsverlichting met Mavic Mini

Belichting van Drone Fotografie

Sommigen zeggen dat drone fotografie slechts een combinatie is van licht, schaduw en goede timing. Hoewel dit misschien niet het volledige beeld schetst, kan een goede licht techniek je drone fotografie transformeren van het gewone naar het buitengewone. Probeer deze zes belichtingstechnieken te gebruiken om je luchtfotografie tot leven te brengen.

Heb je nog geen drone? Hier kan je de beste prijzen vinden om een Mavic Mini te Kopen.

Veilig Vliegen met de Mavic Mini

Ben je een aaspiloot of zelfs een gloednieuwe piloot die net een mooie nieuwe DJI Mavic Mini Drone heeft gekregen en niet kan wachten om veilig te vliegen? Ja, je bent? Geweldig, je vraagt je misschien af welke overeenkomst jullie beiden hebben, een van jullie is een veteranenpiloot met duizenden uren vliegtijd onder je gordel en de ander nog steeds met hun trainingsvleugels aan. Nou, jullie kunnen allebei nog steeds een “oeps” moment hebben tijdens een vlucht die kan leiden tot een ongelukkige drone mishandeling. Dus, om u te helpen om eventuele ongelukken te voorkomen zijn er een aantal pre-vlucht en na-landing drone veiligheidstips die kunnen helpen om veel potentiële problemen voor de ervaren piloten te minimaliseren en het zelfvertrouwen van de beginner te vergroten!

Veilig Vliegen

Deze 10 tips voor veilig vliegen klinken misschien eenvoudig, maar het niet opletten kan leiden tot een gemakkelijk te vermijden crash. Ze nemen praktisch geen tijd om te volgen, maar zijn onbetaalbaar, dus doe uzelf een plezier en houd deze 10 veiligheidstips in gedachten wanneer u met uw drone vliegt.

Pre-Vlucht Tips voor Veilig Vliegen

Kies de juiste omgeving

Open omgevingen met minimale radio storingen zijn de beste opties. De juiste omgeving kiezen, zal de kansen om te crashen met je Mavic Mini significant verminderen.

Mavic Mini Omgeving

Gebruik volledig opgeladen batterijen

Het is aanbevolen om een volledig opgeladen batterij te gebruiken. Indien een batterij een lange tijd niet gebruikt is, zal de performantie van de batterij dalen.

Controleer de propellers

Propellers creëren drijfkracht om de drone te laten vliegen, het is cruciaal om te controleren of propellers deuken, barsten of vuiligheid op hun hebben.

Kalibreer het kompas

Het kompas bepaalt de oriëntatie van de vlucht. Kalibreren van het kompas is belangrijk voor de veiligheid.

Zet de controller eerst aan

Zet eerst de controller aan voordat je de Mavic Mini aanzet. Dit verzekerd dat de drone altijd onder controle is.

Na-Landing Tips voor Veilig Vliegen

Schakel eerst de drone uit

Direct na het landen, schakel je best de drone uit en vervolgens de controller. Dit zorgt er voor dat de drone altijd onder controle is totdat je het uitschakelt.

Laad de batterij niet meteen op

Na een vlucht, is de temperatuur hoog. De Intelligente Vlucht Batterij heeft een temperatuur sensor en zal enkel opladen wanneer de temperatuur van de drone tussen 0 graden en 40 graden Celsius is.

Verwijder de propellers na een vlucht

Na een vlucht, is het aanbevolen om de propellers te verwijderen en veilig op te bergen. Zo voorkom je schade tijdens het dragen van de drone in een tas.

Mavic Mini Propellers

Bevestig de gimbal klem

Na het uitzetten van je toestel, kan je het best de gimbal klem terug bevestigen aan de Mavic Mini. Dit helpt met het voorkomen van schade aan de gimbal.

Bewaar de Mavic Mini Veilig

Bewaar de Mavic Mini in een veilige plaats dat droog, koel en magneten-vrij is om schade te voorkomen.

Tot Slot

Het volgen van deze drone-veiligheidstips zal u helpen om een veilige vlucht te garanderen. Het kan in het begin moeilijk zijn om ze allemaal in gedachten te houden, maar ze zullen een grote hulp voor u zijn om uzelf en uw uitrusting veilig te houden. Alle dronepiloten zullen baat hebben bij het onthouden van deze veiligheidstips.

Als u deze checklist nuttig vindt, deel hem dan met andere piloten.

Veilig vliegen!

10 Tips voor Mavic Mini in de Winter

Het vliegen met winterdreunen kan soms een uitdaging zijn in extreme omstandigheden. Lage temperaturen kunnen van invloed zijn op de vliegprestaties en het weer kan onvoorspelbaar zijn. Het is mogelijk dat u tijdens de vlucht te maken krijgt met regen, mist of sneeuw. Dus hoe kun je een veilige vlucht hebben met je Mavic Mini en geweldige foto’s maken tijdens de wintermaanden? Hier zijn een aantal tips voor flits- en camera-instellingen waarmee u rekening moet houden wanneer u in de winter met uw Mavic Mini vliegt.

Winter Landschap Mavic Mini

Mavic Mini’s Batterij tijdens Winter

Zoals veel van de nieuwste draagbare apparaten gebruiken DJI-drones zoals de Mavic Mini Lithium Polymer (LiPo) batterijen. Koude temperaturen kunnen uw accu’s uit hun comfortzone halen, waardoor de chemische activiteit in de accu’s afneemt. Volg de onderstaande tips voor een veilige vlucht met uw Mavic Mini tijdens het winter:

 • Gebruik alleen volledig opgeladen batterijen.
 • Verwarm uw batterij voor op 20°C (68°F) of meer. U kunt de temperatuur van de batterij controleren in de DJI GO. Gebruik een batterijverwarmer als deze beschikbaar is voor uw product.
 • Blijf ongeveer een minuutje stationair met uw Mavic Mini om de batterij op te warmen.
 • Druk slechts voorzichtig op de bedieningssticks om te voorkomen dat de batterijspanning daalt.
 • Batterijen raken sneller leeg bij koude temperaturen. Controleer altijd de batterijstatus van uw drone tijdens de vlucht.

Omgeving van de Winter

Het verminderde zicht en de vochtigheid van sneeuw kunnen verborgen gevaren achter het fotograferen van spectaculaire winterlandschappen zijn. Het is essentieel om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen:

 • Controleer de weersomstandigheden voordat u met uw drone gaat vliegen. Vermijd sterke wind, regen en sneeuw.
 • Vlieg niet bij temperaturen onder 0°C (32°F).
 • Vermijd contact met sneeuw. Vocht kan de motoren beschadigen. Het wordt aanbevolen om een landingsplatform te gebruiken voor het opstijgen en landen van uw drone.
 • Zorg ervoor dat het GPS-signaal sterk is.
Mavic Winter
De Mavic Pro Winter

Blijf warm.

Ooit ervaren dat uw mobiele apparaat onverwacht afslaat van de kou? Zoals in het begin uitgelegd, kunnen koude temperaturen de levensduur van een LiPo batterij verkorten. Dus terwijl u goed voor uw intelligente vluchtaccu’s zorgt, vergeet u het best niet uw mobiele apparaat warm te houden. Bovendien, kijk uit voor bevriezing. Het bedienen van een afstandsbediening met verdoofde handen is gevaarlijk. Het is een goed idee om handschoenen te dragen als u in de wintermaanden buiten vliegt.

Camera-instellingen – Belichting en witbalans

Om de schoonheid van sneeuw vast te leggen, moet u de belichting en witbalans van de camera handmatig instellen. Opnemen in de automatische modus kan resulteren in donkere beelden. Dit komt omdat het belichtingssysteem van de camera soms sneeuw onderbelicht kan krijgen, wat door de helderheid van de camera wordt bedrogen. Door extra stops toe te voegen, worden uw foto’s iets overbelicht, maar krijgt u de juiste compensatie voor sneeuwopnamen. Ook moet je de witbalans overeenkomstig aanpassen om de juiste kleurbalans van het besneeuwde landschap te krijgen. Anders kan de sneeuw er grijs uitzien.

Mavic Pro Vliegen Winter
Mavic Pro Vliegend tijdens de Winter

Mavic Mini Opbergen in de Winter

Als uw drone lange tijd niet wordt gebruikt, kunnen zijn prestaties worden beïnvloed. Een goede opslag is de sleutel tot een veilige vlucht. Let op:

 • Laad en ontlaad de batterij eens in de drie maanden volledig op om de batterij gezond te houden.
 • Verwijder de propellers en bevestig de gimbal-klem bij het opbergen van uw Mavic Mini.
 • Bewaar uw drone op een droge, niet-magnetische plaats bij ongeveer 25°C (77°F).

Bekijk ook:

Vliegen over Water met de Mavic Mini

Het vooruitzicht om over water te vliegen kan voor de meeste dronepiloten een eng vooruitzicht zijn. Wateromgevingen zijn vaak gevuld met potentiële gevaren zoals boten, golven, harde wind en zelfs vogels. Hoewel DJI het vliegen over water niet aanmoedigt, zullen professionele luchtfotografen en videografen dat soms precies moeten doen. Daarom biedt dit artikel constructief advies over wat u voor en tijdens uw over water vlucht kunt doen om de veiligheid te waarborgen.

*Beginnende piloten dienen zich te allen tijde te onthouden van het vliegen over water.

Vliegen over Water

Schakel het Vision Positioning System (VPS) uit

Alle DJI-drones zijn uitgerust met VPS, een technologie die het oppervlak eronder in kaart brengt om de drone te helpen positioneren. Wanneer u echter over water vliegt, kan licht dat van het oppervlak weerkaatst wordt, problemen met deze technologie veroorzaken. Daarom is het het beste om een hoogte van ten minste twee meter boven het water aan te houden. Als u voor een speciaal schot onder deze hoogte moet vliegen, raden wij u aan de VPS uit te schakelen om onstabiele handelingen van de drone te voorkomen. Voorzichtigheid is geboden: Wanneer u de VPS van uw vliegtuig uitschakelt en de afstand tussen het wateroppervlak en de drone kleiner is dan 2 meter, moet u de drone met een lage snelheid in uw FOV (gezichtsveld) vliegen. Ook moet de hoogte regelmatig worden aangepast omdat het vliegtuig mogelijk naar beneden kan drijven. Houd er rekening mee dat de minimumhoogte boven de 1 meter moet liggen wanneer u over water vliegt.

Plan uw schot

Vliegen over water is altijd riskant, maar een zorgvuldige planning kan u helpen gevaar te vermijden. Het plannen van een shoot moet het vinden van de juiste locatie, het visualiseren van uw ideaalbeeld/video, en het doen van een paar testopnames op het land om ervoor te zorgen dat de hoek goed is. Het doorlopen van deze stappen kan helpen om te zorgen voor een soepel uitgevoerde opname.

Maximale vliegafstand inschakelen

Hoewel het verleidelijk kan zijn om lange afstanden over het water te vliegen, raden wij u aan om uw drone altijd in het zicht te houden. Als je van plan bent om een opname te maken waarvoor lange afstanden moeten worden afgelegd, zorg er dan voor dat je de maximale vliegafstand in de DJI GO 4-app instelt. Je kunt deze functie activeren door de instellingen van de hoofdcontroller in te voeren en “Maximale afstand inschakelen” te selecteren. Voer je nieuwe maximale afstand in, maar zorg ervoor dat je deze binnen het bereik van de mogelijkheden van je afstandsbediening blijft.

Oefenen

Om voor de hand liggende redenen raden wij u aan om eerst uw start-, vlieg- en landingsvaardigheden op het land te oefenen voordat u over het water vertrekt. Het beheersen van deze vaardigheden zal resulteren in een betere controle, meer zelfvertrouwen en een veiligere vlucht op elke locatie.

Wanneer u over water vliegt, zijn er vaak twee opties: vanaf het land of vanaf een boot. De start vanaf het land is niet anders dan bij een reguliere landvlucht. Bij het starten vanaf een boot raden wij u echter aan om op te stijgen terwijl de boot niet wordt gebruikt, omdat de boot stabieler en veiliger is. Opstijgen vanaf een bewegende boot is mogelijk bij lage snelheden, maar wordt afgeraden.

Vliegen over Water

Uw startpunt handmatig bijwerken

Bij het vliegen over land is het thuispunt meestal de plaats waar het vliegtuig is opgestegen. Onder ideale omstandigheden gebruikt het vliegtuig zijn kompas en GPS om automatisch een thuispunt op te nemen, dat kan worden bekeken in de DJI GO 4-app (zie hieronder). Klik hier voor meer informatie over het gebruik van de functie Terug naar huis.

Het gebruik van het oorspronkelijke thuispunt van een boot kan nogal lastig zijn, omdat boten vaak tijdens de vlucht zullen drijven of bewegen. Daarom kan het nodig zijn om je thuispunt opnieuw in te stellen. Er zijn twee manieren om dit te doen met de DJI GO 4-app: veeg eerst naar links op het hoofdscherm en druk op “Home Point: Ik,” ten tweede, open de algemene instellingen door op de drie stippen in de rechterbovenhoek te drukken, ga naar “Main Controller Settings” en druk op “Home Point”: Me” (de knop met een persoon en een thuispunt eronder).

Obstakels vermijden

Veel obstakels kunnen uw reis over het water in gevaar brengen, laten we eens kijken naar enkele van de obstakels die u het meest nodig hebt om op uw hoede te zijn:

Objecten die interfereren met kompas of GPS-signaal

Sterke kompas- en GPS-signalen zijn essentieel bij het gebruik van een drone. Zorg ervoor dat u objecten of structuren vermijdt die uw signaal kunnen storen. Dit zijn bijvoorbeeld grote objecten zoals vuurtorens en containerschepen, of elk apparaat dat gebruik maakt van antennes, magneten of Wi-Fi.

Natuurlijke objecten

Als u in gebieden in de buurt van water vliegt, moet u bomen, rotsen of andere natuurlijke structuren in de buurt vermijden. Let ook (geloof het of niet) goed op vogels, want vooral meeuwen staan bekend om hun agressieve gedrag ten opzichte van drones.

Golven

Golven kunnen gevaarlijk zijn als je te dicht bij het wateroppervlak vliegt, waardoor piloten snel moeten reageren of het risico lopen hun drone te verliezen. Zorg ervoor dat je ver genoeg boven het wateroppervlak blijft om dit probleem volledig te vermijden.

Boten

Boten van alle maten kunnen potentieel gevaarlijk zijn voor drones. Vlieg niet te dicht bij een boot, en als extra voorzorgsmaatregel, stel je de hoogte van je terugkeer naar huis hoger in wanneer je in de buurt van een boot (vooral een cruiseschip of containerschip) vliegt.

Zorg ervoor dat u alert blijft op deze en andere obstakels tijdens uw vlucht boven water. Als u mogelijke gevaren opmerkt, is het altijd aan te raden om uw drone aan land te houden en te wachten op een veiligere tijd om te vliegen.

Gebruik uw intelligente vluchtmodus – Cursusvergrendeling

Intelligente vliegmodi stellen u in staat om met slechts een tikje luchtfoto’s van professioneel niveau te maken. Een van de handigste modi voor overwatervluchten is Course Lock, waarmee gebruikers vooraf een vliegroute kunnen instellen. De drone kan dan automatisch vliegen, waardoor gebruikers meer vrijheid hebben om zich te concentreren op het maken van ongelofelijke opnamen.

Wees je bewust van de windsnelheid – het zal het batterijniveau beïnvloeden.

Zoals dronepiloten goed weten, kan sterke wind leiden tot instabiliteit van het vliegtuig tijdens de vlucht. Sterke winden kunnen er ook voor zorgen dat uw accu snel daalt. Helaas is wind moeilijk te vermijden, en hoe hoger je gaat, hoe sterker de wind vaak wordt. Als u sterke wind op de grond ziet, is het veilig om aan te nemen dat er nog sterkere winden in de lucht zijn en u kunt overwegen om uw vlucht uit te stellen.

Deze tutorial leert je hoe je de windsnelheid kunt meten met de DJI GO 4-app:

Kortom, vliegen over water is gevaarlijk en zelfs een ogenblik van onvoorzichtigheid kan leiden tot een beschadigd of verloren drone. Besteed als piloot altijd aandacht aan je omgeving en concentreer je op het veilig besturen van je drone. Volg deze tips en je kansen op een leuke, veilige en droge vlucht zullen aanzienlijk toenemen.

Bekijk ook: